AHIR ENS VA DEIXAR LA FOTOPERIODISTA JOANA BIARNÉS

COMUNICAT DE PREMSA:

Ahir dimecres a la nit, ens va deixar la fotoperiodista JOANA BIARNÉS  a l’edat de 83 anys degut a una complicació sobtada de la seva salut que, hores més tard, va derivar en dues aturades cardíaques. Lluitadora i bondadosa, tots aquells que vàrem tenir la sort de conèneixer la Joana no vam fer més que rebre lliçons de vida d’una persona que, malgrat el seu talent innegable, sempre va destacar per la seva humilitat.

En ple franquesme es va enfrontar al masclisme de l’època i, sense buscar-ho, es va convertir en una pionera. Va abandonar el periodisme quan va adonar-se que aquest havia perdut la seva essència i no va ser fins fa uns anys que li va arribar el merescut reconeneixement per la seva obra,  però també per la seva personalitat coherent i insubornable. Aquests darrers anys estava il·lusionada i feliç pels nombrosos projectes que sorgien fruit d’aquest reconeixement.

Quan era jove, la Joana li va prometre al seu pare -el seu mentor i referent- que no li faria baixar mai el cap, i el record d’aquella promesa va guiar-la la resta de la seva vida a través d’una ètica personal i professional. Ara que ens ha deixat, les seves fotografies resten com la crònica d’un temps però també ens recorden que, malgrat tots els obstacles que sorgeixen, val la pena lluitar per alló en el que creiem.

 

Família i amics de Joana Biarnés i Florensa

 

A Rebel·lab Photo hem tingut el privilegi de conèixer la Joana de primera ma,  i de comptar amb la seva presencia al nostre laboratori per revisar i signar les ampliacions de les seves fotografies. Quedarà sempre en el nostre record les visites que ens feia juntament amb el seu inseparable company Jean Michel. Ha estar un immens plaer treballar amb ella i poder aportar el nostre gra de sorra a la divulgació de la gran obra d’aquesta genial fotógrafa i millor persona.

 

Jordi  i  Jaume, de Rebel·lab Photo